Software

Hoe kunnen we helpen?

We begrijpen dat er tijdens het werk vragen ontstaan. Om je zo snel mogelijk vooruit te helpen, hebben we de meest gestelde vragen over over verde­leront­werp­pro­gramma Hagercad verza­meld inclu­sief antwoord. Staat je vraag er niet bij of wil je meer weten? Dan staan we uiter­aard voor je klaar.

Wat is Hagercad?

Hagercad is software om verdelers te ontwerpen, offertes te maken of een acces­soire lijst te maken. Eenvoudig, effi­ciënt, flexibel en betrouw­baar. Volledig gedo­cu­men­teerd, visu­a­li­seer in 3D, beheer projecten vanuit één data­base.

Hoe kom ik aan Hagercad software voor verde­leront­werp?

Om Hagercad te kunnen gebruiken, is een koste­loze training van 1 dag bij Hager nodig. Na de training ontvang je een app installer, waarmee je de software kunt instal­leren. Om met Hagercad te kunnen werken heb je een MyHager-account nodig. Heb je inte­resse om een training te volgen, ben je installateur, paneel­bouwer of ander­soor­tige expert in het elek­tro­tech­ni­sche vakge­bied en voldoe je aan het mini­male kennis­ni­veau, kijk dan onder Kennis en inspi­ratie voor het trai­nings­aanbod.

Hoe instal­leer ik Hagercad?

Hagercad instal­leer je met behulp van de app installer die je van Hager ontvangt na het volgen van een koste­loze training van een dag. Om met Hagercad te kunnen werken, heb je een MyHager-account nodig.

- Hagercad Basis-editie

- Hagercad Premium-editie

Waarom heb ik een MyHager account nodig voor Hagercad?

Via MyHager log je in bij Hagercad. Je hoeft niet telkens opnieuw in te loggen met MyHager, het systeem onthoudt je inlog­ge­ge­vens.

Wat zijn de mini­male compu­ter­ve­r­eisten voor het gebruik van Hagercad?

- Processor: Intel Core i7 7th gene­ra­tion
- RAM: 16 GB
- Hard­disk capa­ci­teit: 4 GB
- Beeld­scherm­re­so­lutie: 1280 x 800.
Werken met 2 schermen werkt het pret­tigst.

Hagercad Tabel set-up

Zijn er verschil­lende versies van Hagercad?

In maart 2024 is Hagercad 6.1 actief geworden. Dit programma staat volledig los van voor­gaande Hager­cad­ver­sies. Binnen Hagercad vallen de Basis-editie, Expert-editie en Premium-editie.

Wat kan ik met de Basis-editie van Hagercad?

De Basis-editie van Hagercad is ontwik­keld voor het ontwerpen van elek­tro­tech­ni­sche instal­la­ties tot 630A. Dit voldoet voor de meeste instal­la­teurs en gebrui­kers van Hagercad. Mocht je een hogere editie nodig hebben, neem dan contact op met je contact­per­soon bij Hager, dan beoor­deelt Hager of een andere editie passend is.

Kan ik een Premium-editie van Hagercad krijgen?

De Premium-editie van Hagercad is bedoeld voor paneel­bou­wers en instal­la­teurs met paneel­bouw­ac­ti­vi­teiten tot 4000A. Heb je de Premium-editie nodig voor je werk, neem dan aub contact op met je Hager-contact­per­soon. Hager bepaalt dan samen met jou of de aanvraag inge­wil­ligd wordt en of het nodig is om een training te volgen.

Kan ik een Expert-editie van Hagercad krijgen?

De nieuwe Expert-editie van Hagercad is bedoeld voor klanten die bouwen tot 1600A. Deze editie komt op korte termijn beschik­baar, users kunnen alvast aan de slag met de Basis-editie. Neem contact op met je Hager-contact­per­soon als je Hagercad Expert nodig hebt voor je werk­zaam­heden.

Hoe kom ik aan een Expert-editie of Premium-editie van Hagercad?

Gebruik van Hagercad Expert of Premium wordt door Hager toege­wezen als je voldoet aan de voor­waarden. De Premium-editie is speci­fiek bedoeld voor paneel­bou­wers en instal­la­teurs met paneel­bouw­ac­ti­vi­teiten tot 4000A. Je volgt een training om toegang te krijgen tot de Premium-editie. De Expert-editie is bedoeld voor instal­la­teurs die bouwen tot 1600A. Ook hier­voor moet een speci­fieke training gevolgd worden. Deze editie komt op korte termijn beschik­baar.

Werkt Hagercad offline of online?

Hagercad kun je online gebruiken, maar ook offline op een stand-alone computer. Er moet wel 1x per maand inge­logd worden via myHager om de licen­tie­sleutel te acti­veren.

Kun je projecten in de cloud opslaan?

Cloud­op­slag en samen­werken via de cloud is mogelijk bij de Premium-editie van Hagercad. Gelijk­tijdig aan het hetzelfde project werken is niet mogelijk.

Hoeveel MB krijg ik om in de cloud te werken bij de Premium-editie?

Users krijgen 900 MB in de cloud. Het is aan te raden om na afloop van een project het project te compri­meren, lokaal op te slaan en uit de cloud te verwij­deren.

Kan ik Hagercad 5.12 blijven gebruiken als ik overga naar Hagercad 6.1?

Ja, de programma’s werken los van elkaar.

Kan ik Hagercad ook in een andere taal zetten?

Bij instel­lingen kan een andere taal dan Neder­lands gekozen worden, zoals Engels, Pools of Duits. Dit gaat om de systeem­tek­sten, niet om de inhoud en de arti­kelen.

Hoe impor­teer ik prijs­lijsten en condi­ties in Hagercad?

In de hand­lei­ding “impor­teren nieuwe prijzen Hagercad_HC6” staat hoe je prijs­lijsten en condi­ties impor­teert in Hagercad.

Hoe impor­teer ik mede­wer­kers in Hagercad?

Het impor­teren van mede­wer­kers werkt hetzelfde als het impor­teren van condi­ties: expor­teren uit de vorige Hager­cad­versie en impor­teren naar Hagercad 6.

Ik heb geen vaste contact­per­soon bij Hager, maar wil graag infor­matie over Hagercad, waar kan ik naartoe bellen of mailen?

De servi­ce­desk is bereik­baar via service@hager.nl of 073-6428584.

Heb je advies of hulp nodig?

We helpen je graag verder