Hager Ready
FAQ

myHager:

Vilka är förde­larna med att logga in på Hager Ready?

Om du är inloggad på Hager Ready med ditt myHager-konto kan du skapa ett obegränsat antal projekt, spara dina projekt i molnet så att de kan hämtas på alla dina enheter och visa och hämta ett obegränsat antal doku­ment. Dess­utom är det helt gratis att skapa ett konto!

Till­vä­ga­gångs­sätt för olika funk­tioner och processer:

Hur skriver jag ut doku­ment direkt från min mobila enhet?

Om du vill skriva ut doku­ment direkt från din smartp­hone eller surf­platta behöver du en skri­vare med Wi-Fi- eller Blue­tooth-anslut­ning. När Hager Ready har skapat PDF-filen av doku­men­ta­tionen öppnas den i en app, till exempel Acrobat Reader. Gå till meny­al­ter­na­tivet Skriv ut i appen som öppnades och välj den skri­vare som är ansluten till sluten­heten.

Hur skriver jag ut etiket­terna i rätt format för min central?

Gå till utskrifts­in­ställ­ning­arna och välj Faktisk storlek eller Försto­ring 100 %.

Jag har bytt telefon, hur får jag till­baka alla mina projekt i Hager Ready?

Om du har synkro­ni­serat dina projekt i molnet loggar du bara in på den nya enheten med samma myHager-konto. Gå till projekt­fliken. Projektet visas i din projekt­lista. Du kan hämta ett projekt för att fort­sätta arbeta med det

Hur delar jag ett projekt med mina kollegor?

Öppna ett projekt, välj team­me­d­lemmar i avsnittet Dela (sista avsnittet) och klicka på Lägg till en kollega. Du kan skapa en ny eller välja från listan med nyligen tillagda.

Hur lägger jag till före­ta­gets logotyp i all doku­men­ta­tion av mina projekt?

Du kan lägga till ett foto från dina album (ett foto som sparats på din telefon):
Klicka på Projekt och välj ikonen Inställ­ningar i skär­mens övre vänstra hörn. Under Min före­tags­profil klickar du på Lägg till min logotyp.
Din logotyp visas nu på all doku­men­ta­tion, inklu­sive dina etiketter.

Var hittar jag min nedlad­dade doku­men­ta­tion och mina broschyrer?

Skapa ett projekt och välj verk­tyget "skapa din central." Lägg till produkter på skenorna genom att välja Lägg till produkt, Lägg till krets eller Rösti­gen­kän­ning. Efter färdig­stäl­lande av central, spara och gå vidare till doku­ment och skapa doku­men­ta­tion.

Hur kan jag skapa etiketter?

Hämtade doku­ment finns till­gäng­liga via Mitt konto > Doku­ment Nedladd­ningar.
Obser­vera att maxi­malt 3 doku­ment­hämt­ningar är tillåtna för använ­dare som inte är inlog­gade. För att få obegränsad åtkomst måste du ha ett myHager-konto och vara inloggad.

Hur kan jag redi­gera etiketter?

Välj en modul i din central, redi­gera etiketttex­terna för produkten och plats i egen­skaper i din central.

Mer infor­ma­tion:
I projektin­ställ­ning­arna längst upp till vänster (kugg­hjul) kan du välja den etikett­mo­dell som kommer att visas för att skriva ut etikett­remsor på kaps­lingen.
1 Stor ikon + text
1 Ikon + 2 texter
Bara 2 texter
Ikoner är alltid tryckta på etikett­remsan för modul­pro­dukter.

Tekniska frågor:

Varför tar det lång tid att läsa in appen?

När du startar appen måste vi hämta data såsom produkt­ka­ta­logen, projek­tin­for­ma­tion, lands­in­ställ­ningar eller nya funk­tioner. Vänta tills uppda­te­ringen är klar. Om appen skulle krascha stänger du ner den, kontrol­lerar tele­fo­nens inter­ne­tan­slut­ning och startar sedan appen igen.

Finns det någon gräns för hur många centraler som kan skapas?

Hager Ready har utveck­lats speci­fikt för plane­ring av elcen­traler. I ett projekt kan upp till tre skåp med totalt 12 DIN-skenor instal­leras och monteras. Vår erfa­renhet har visat oss att större projekt är för komplexa för att kunna planeras i ett auto­ma­tiskt krets­schema. För att projek­tera för större centraler rekom­men­derar vi plane­rings­verk­tygen i Hagercad.

Kan jag projek­tera för flera fördel­nings­cen­traler i ett och samma projekt?

Ja, det går att skapa upp till 10 centraler per projekt. När du har skapat den första centralen trycker du på knappen [+] för att lägga till ytter­li­gare en central. I menyn med 3 prickar kan du dess­utom kopiera en befintlig central.

Hur ändrar jag en produkts ström­styrka?

När du väljer en produkt visas ampe­re­talet i skär­mens nedre fält. Tryck på det fältet för att ändra det aktu­ella värdet. Produkt­re­fe­rensen uppda­teras enligt det nya värdet.

Hur kan jag lägga till ytter­li­gare till­behör, t.ex. fjärr­ström­bry­tare, över­spän­nings­skydd osv.?

Om du inte hittar önskad produkt i de förde­fi­ni­e­rade appli­ka­tions­fälten klickar du på Katalog till höger. Här kan du navi­gera mellan och välja modu­lära produkter som kan läggas till i projektet.<

Om du vill slut­föra projektet med icke-modu­lära produkter (eller produkter som inte har ritats in i centralen) kan du gå till produkt­listan och slut­föra projektet i avsnittet Manu­ellt tillagda. Här kan du navi­gera runt i hela Hager Readys produkt­ka­talog.

Kan nättyp eller inkom­mande matningen ändras?

Nättyp kan för närva­rande inte ändras. Föränd­ringar som matning, ström­för­sörj­ning, försäk­ring och kabe­larea görs  i ”visa och redi­gera central”. Välj "Struktur fördel­ning" i det övre meny­fältet på skärmen och välj sedan ikonen "kugg­hjul".

Vilken typ av matning använder Hager Ready?

Hager Ready är en app för plane­ring av små elcen­traler. I de flesta fall har dessa en normal matning. Hagercad-program­varan är fort­fa­rande till­gänglig för elcen­traler med andra typer av nät.

Kan man projek­tera med plintar i Hager Ready?

Kopp­lingsplintar är för närva­rande inte inte­gre­rade i Hager Ready, eftersom själva ledning­arna är för indi­vi­du­ella för att kunna kart­läggas i ett auto­ma­tiskt gene­rerat krets­schema.
För sådana appli­ka­tioner rekom­men­derar vi hagercad.

Finns det ett webbi­na­rium eller semi­na­rium om Hager Ready-appen?

Våra korta How to-filmer hjälper dig att komma igång med appen

Varför är Hager Ready program­merad på engelska?

Hager Ready finns natur­ligtvis även på svenska. Allt du behöver göra är att ändra språkin­ställ­ningen för din smartp­hone:
För iOS-opera­tiv­sy­stem (iPhone eller iPad): Om du vill ändra språkin­ställ­ningen går du till:
Inställ­ningar > allmänna > språk & region.
För Android-opera­tiv­sy­stem: Om du vill ändra språkin­ställ­ningen går du till:
Inställ­ningar > system > språk & inmat­ning.
Där väljer du ditt språk: i det här fallet "svenska (Sverige)".

Hur laddar man ner Hager Ready PC-versionen?

1. Öppna Micro­soft -butiken eller gå till https://apps.micro­soft.com/ och sök efter appen "Hager Ready".
2. Klicka på appli­ka­tionen "Hager Ready".
3. Klicka på knappen "Instal­lera".

Vilken version av Windows 10 krävs för Hager Ready PC?

Den minsta nödvän­diga versionen av Windows 10 är 1809.
Denna version släpptes i oktober 2018.

Kan jag instal­lera Hager Ready PC-version på min MAC?

Tyvärr är Hager Ready PC endast kompa­tibel med Windows OS

Hager Ready -Din digi­tala assi­stant